Feketeribizli borban pácolt szarvas bélszín grillezett darával, szalonnás libamáj koronával, kapros-paprikás mártással

Hozzávalók:

  • 80 dkg szarvas bélszín

  • 5 dkg akácméz

  • 1 l feketeribizli bor

  • 2 dl tejföl

  • 15 dkg bacon

  • 40 dkg hízott libamáj

  • 3 dkg dijoni mustár

  • 20 dkg búzadara

  • 4 dl víz a főzéshez

  • olajos magvak keveréke

  • chili por, kakukkfű, vadak fűszerkeveréke, őrölt feketebors, só

A szarvas bélszínt bedörzsöljük a fűszerekkel, bekenjük akácmézzel és dijoni mustárral, majd beletesszük a feketeribizli borba, amiben 3 napon keresztül érleljük. A libamájat baconbe tekerve grill fölött megpirítjuk. A szarvas pecsenyét felszeleteljük, ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal. A búzadarát olajos magvakkal együtt vízzel felengedve puhára főzzük. A szarvas pecsenyét grill fölött megsütjük, csakúgy, mint a főtt darából készült pogácsákat is. A húst a baconös libamájjal koronázzuk és paprikás mártással tálaljuk.