Szarvasragu palócosan

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli szarvashús,

  • 2-3 evőkanál zsír,

  • 1 fej vöröshagyma,

  • 30 dkg gyöngyhagyma,

  • 30 dkg sárgarépa,

  • 6 dl marhahúsleves,

  • 20-30 dkg gomba,

  • 2 dl száraz vörösbor,

  • 3 gerezd fokhagyma,

  • 1 evőkanál sűrített paradicsom,

  • pár szál kakukkfű,

  • 2 babérlevél,

  • só,

  • bors.

Üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rádobjuk a felkockázott húst és kicsit megpirítjuk. Ráöntjük a bort, fűszerezzük, beletesszük az apró hagymát, a felkarikázott sárgarépát, a gombát és felöntjük a leve alappal, majd vajpuhára pároljuk. Friss, puha kenyérrel kínáljuk.